VM-DOMMER, FU-MEDLEM OG NU MEDLEM AF KØGE SKAKKLUB

Arild Rimestad 002

International Arbiter (IA) og International Organiser (IO) – international skakdommer og -arrangør, Arild Rimestad er blevet medlem af Køge Skakklub.

Arild har i mange år været Danmarks mest aktive skakdommer rundt omkring i verden og med utallige turneringer i bagagen – alt fra færøske, nordiske, europæiske og asiatiske mesterskaber til Olympiader, World Cupper, Ungdoms-VM, Junior-VM og VM i hurtig- og lynskak; sidstnævnte igen mellem jul og nytår.

Som navnet antyder, så er det af norsk afstamning og Arild er også født i Norge og er halv nordmand, den anden halvdel er færøsk. Han har i over 20 år repræsenteret Færøerne som dommer, men fik i sommers langt om længe skiftet til fremover at repræsentere Danmark – et godt og klogt træk, for i sommers og i sensommers blev Arild opgraderet, først til kategori B og siden til A, det højest mulige som IA’er.

I de sidste par år, har Arild lagt billet ind til at være dommer i Kandidatturneringen og VM-matchen – både hos kvinderne og hos herrerne (åben). Nu er muligheden betydelig større som A-skakdommer, da der kun er omkring 80 af slagsen i verden, så hvem ved, måske ser vi Arild ved ”ringsiden” i VM-matchen i 2020!

Arild siger, at han altid har følt sig godt tilpas og meget velkommen i Køge Skakklub, når han tidligere har været dommer nogle gange eller har gæstet klubben, så det virker naturligt for ham at blive medlem af Danmarks førende klub.

Arild Rimestad 002

Arild Rimestad pusler om magnus Carlsen 002

Der er lukket for kommentarer.