UGP-finale i Køge

IMG 5168 2

Lørdagens UGP-finale for 2. HK blev afholdt af Køge Skakklub.
Der var 25 tilmeldte til stævnet, hvor der var deltagelse i C-,D-,E- og F-grupperne. Dog kun henholdsvis 3 og 1 i C- og F-grupperne.
Der skulle kæmpes om stævnepræmier samt pokaler for hele grand prix-serien. Finn Stuhr havde rigtig revet sig med indkøb af flødeboller i guld, sølv og bronze, og han havde fundet en masse bøger frem til præmieuddelingen. Hovedkredsen havde indkøbt medaljer til alle deltagere samt pokaler til gruppevinderne.
Der blev kæmpet gennem alle 6 runder, og flere afgørelser kom først på plads i 6. runde. Derfor var der mange måbefulde og nysgerrige unge, der stod omkring turneringslederen, da resultatet endelig skulle gøres op.
Selv Mathilde Fagan, der var den eneste i F-gruppen, spurgte flere gange om hun skulle have præmie. Mathilde scorede flotte 2 point og fik fine flødeboller og en bog. Hun blev også samlet vinder af grand prix-serien og fik derfor også en stor pokal.
I gruppe E var der deltagelse af 4 Køge-spillere. Nemlig Bertram Wester, Vaidas Meskenas, Isak Brintlev og William Grønn Jensen, der sluttede i nævnte rækkefølge på 5.-, 6.-, 7.- og 8.-pladsen. Det var kun københavnerne, der scorede bedre i E-gruppen.
Grand prix-vinder blev Vaidas med 30 pont, mens Isak og Bertram fulgte lige efter med henholdsvis 28 og 26 point.
I gruppe D deltog Rasmus Ryder Tønnesen, Paulius Meskenas og Konrad Volder. De gjorde det alle godt og endte på 1.-, 2.- og 4.-pladsen. Desværre for Konrad var det en placering for dårlig til at vinde samlet, men han sluttede dog kun 2 point efter vinderen fra Daniel S. Jensen fra Maribo. Rasmus var den dygtige vinder på korrektion, da han, Paulius og Aryan Mollasoltani fra Nykøbing F alle endte på 5 point.
I gruppe C deltog Mathias Frei Gyring-Nielsen og Nicolai Ryder Tønnesen. Nicolai startede elendigt med 3 nuller, mens Frej scorede sine 2 oint i de første 2 runder. Et indbyrdes parti afgjorde, hvem af dem der skulle blive bedst placeret. Her var det Nicolai, der trak det længste strå. Mathias Rasmussen fra maribo vandt gruppen, men samtidig også hele serien. Mathias Frej blev toer.