Tæt på Danmarksmesterskabet

IMG 4975 2

Søndagens udekamp i Hillerød bragte Køge Skakklub endnu et skridt tættere på denne sæsons Danmarksmesterskab i skak. Modstanderne havde ellers bestemt sig for at stikke en kæp i hjulet på et fremstormende Køgehold, der med små skridt gennem de første 6 kampe havde forbedret forspringet til det nærmeste modstanderhold fra Skanderborg. Hillerød havde mønstret deres allerstærkeste hold med to stormestre på de første brætter, men det var ikke helt nok til at forhindre Køge Skakklub i en forholdsvis stor sejr på 5½ – 2½.

Modstanderne fra Hillerød Skakklub gjorde ellers livet alvorligt svært for Køgeholdet. Det så længe ud til at blive en meget lige kamp, og pointene blev da også fordelt sådan i starten, hvor scoren på et tidspunkt var 1½ – 1½. Samtidig så det ikke lovende ud på de øvrige brætter, men her er det, at styrkeforholdet virkelig kommer til udtryk. Som resultatet ovenfor antyder, blev det kun til yderligere et point til Hillerød i de sidste 5 partier. Det er forskellen på to stormestre og seks.

Skanderborg var oppe mod Skakligaens nummer 3. Det blev også en tæt kamp, hvor Skolernes Skakklub fra Aarhus havde stor ære af indsatsen. Det blev til en sejr på 4½ – 3½ til Skanderborg, men vigtigst af alt for Team Xtracon Køge til yderligere et points føring i forhold til Team Nordea Skanderborg. Køgeholdet har nu en føring på 6½ point, men skal møde holdet fra Skanderborg i næstsidste runde og Aarhusholdet i sidste runde, som spilles henholdsvis den 16. og 17. marts som fællesrunder i Hillerød. Tabellen ses her.

Køges andethold, der spiller i 2. division, kom nærmere deres oprykning til 1. division med en kæmpesejr på 7 – 1 mod Læseforeningen fra Odense. Selvom forfølgerne fra Sydøstfyn også vandt 7 – 1, er Champ Team Køge stadig 2½ point foran, og med kun en kamp tilbage i et fællesstævne i Køge den 10. marts. Tabellen ses her.

Det er historieskrivning, som Køge Skakklub er i gang med at skrive. Hvis Køges 3.-hold på søndag også vinder deres kamp mod Holbæk, bliver der til et eventyr, idet det så er alle gode gange 3 hold i divisionerne. Det er aldrig før sket.

Billeder fra Hillerød – Køge: Holdet er iført sit nye sponsortøj fra DIN TØJMAND.

IMG 4975 2IMG 4976 2IMG 4977 2IMG 4978 2IMG 4979 2IMG 4980 2IMG 4981 2IMG 4983 2IMG 4984 2IMG 4985 2IMG 4986 2IMG 4987 2

Der er lukket for kommentarer.