Smuk Skak Weekend EMT 2022

20220826 172759

I  forrige weekend blev den legendariske SmukSkak Weekend EMT 2022 afholdt i Skanderborg!
20220826 172759

Morten Hald har sendt følgende beretning og billeder fra turneringen:

Skanderborg Skakklub afholdte i forrige weekend Smuk Skak Weekend-EMT på Morten Børup Skolen i Skanderborg. Turneringen var en 5-runders monrad turnering med hele 102 deltagere fordelt i 17 seks-mandsgrupper.

Fra Køge Skakklub deltog 3 spillere – Sissel Kærgaard, Anna Sofie Li og Morten Hald, indplaceret i grupperne 10, 11 og 12. Det høje deltagerantal gjorde at grupperne ratingmæssigt var meget jævnbyrdige uden klare favoritter. I samme uge afholdte Skanderborg Skakklub også en GM-turnering over 9 runder i hvilken de sidste runder blev afviklet sammen med weekend- turneringen.

Forholdene var fine på skolen. Alle partier blev afviklet i den store sportshal, kantinen serverede varm mad til frokost samt kaffe og andre fornødenheder. Analyselysten blandt spillerne var stor når der var pause mellem partierne. Rammerne for en god turnering var altså på plads ved turneringsstart fredag kl. 18 – så skulle spillet på brættet bare lige følge med!

Spillesalen:
Spillesalen

Der blev spillet meget interessant skak i hele spillesalen og de 3 udsendte skakambassadører fra Køge klarede sig hæderligt.

Sissel scorede 0.05 over forventet til en delt 3.-plads i gruppe 10.
Morten scorede 0,90 under forventet til en delt 4. plads i gruppe 11.
Anna Sofie scorede 0,15 over forventet til en delt 1. plads i gruppe 12.

Her følger 3 stillinger fra vor partier:

Diagram fra partiet Sissel – Hedayatullah:
sissel1
I 2. runde mødte Sissel (med hvid) Hedayatullah Akban fra Skanderborg Skakklub. I diagrammet ovenfor har Sissel lige spillet 45: Th3! der truer med Sxg6 i næste træk med gevinst!
Sort spillede 45:.,Tb2?? (i håbet om at promovere a-bonden, men det er for langsomt! Sort skulle spille 45:.,De8! for at overdække h5!) Sissel spillede nu 46: Txh5+?, Kg7? og det lykkedes Sissel at vinde efter 8 træk. 

I 2. runde mødte Morten (med sort) den 11-årige Robert Skytte fra Århus Skakklub/Skolerne. Robert er en ung lovende spiller som forventeligt vil stige rigtig meget i rating og styrke i de næste mange år! Efter en overbevisende sejr i første runde måtte han siges at være storfavorit i partiet.

Fra partiet Robert Skytte – Morten Hald:
Morten
I denne stilling har Robert lige spillet 25: Te2?? og efter Tfxc4! er stillingen igen lige!
Indtil da havde Robert ikke siddet ved bordet mere end et par minutter ad gangen (når han skulle trække) men efter denne brøler blev han siddende til partiet endte remis efter trækgentagelse efter yderlige 38 træk!

Diagram fra partiet Noah Paludan – Anna Sofie Li :
anna1
Hvid har lige spillet 23: Te1?  som truer mat på e8. Truslen er dog ikke reel da sort har det vindende 23:.,g5! som vinder pga eksempelvis 24: Lxc7, Dh5! med mattrussel på h1 og sort vinder! 
Eller (efter 23:.,g5) 24: Le2, Lxe2 25: Lxg5, hxg5 26: Dxe2, Dxe2 27: Txe2, Kxg7 og sort vinder.

Stillingen er imidlertid meget kompliceret og Anna Sofie spillede 23:.,Sf6 og partiet ender remis efter en masse slagudvekslinger i følgende stilling:
anna2
Efter at hvid spiller Kxg2 spiller Anna Sofie Se3+ og stillingen er lige!

Billeder fra turneringen:
SmukSkak2

SmukSkak3

SmukSkak1

Fire delte vindere i gruppe 12

Alt i alt en velafviklet turnering, hvor der blev rig lejlighed for at hilse på gamle skakvenner fra hele Danmark, få nye skakbekendtskaber og – ikke mindst – spille og se spændende skak!

Det er vigtigt at promovere vores skakklub andre steder end i Køge og der skal derfor lyde en opfordring til alle medlemmer om at kigge turneringsindbydelserne igennem på www.skak.dk og se om der er nogle man har lyst til at deltage i og så koordinere med andre  i klubben om eksempelvis fællestransport mm.

Link til turneringen ses her:

1000 tak til Morten for et fyldestgørende referat.

Webmasteren gør opmærksom på, at hvis man har deltaget i en turnering eller har oplevet noget spændende på de 64 felter – så kom til tasterne og skriv til mig. 

Der er lukket for kommentarer.