Oprykning med bravur

IMG 4229 2

Kampreferat Køge 2 – Faxe 1

Af Jesper Pondal

Køges 2 havde allerede inden sidste runde sikret sig oprykning, da vi havde et forspring på 8½ point ned til dagens modstander fra Faxe. Men derfor er der jo ingen grund til at hvile på laurbærrene.

Vi var i hvert fald opsatte på også at vinde turnerings sidste kamp og vise, at vi var den rette oprykker, men vi skulle gøre det meget bedre end som så.

(0.30) 0,5-0,5 Niels G. Larsen på bræt 5 tager imod et remis tilbud, partiet kunne være alle tre resultater, men han stod en smule under.

(1.30) 1,5-0,5 Erik Carlsen på bræt 8 vinder, Faxe havde et par afbud og havde 2 juniorer på de sidste brætter. Det lignede en meget sikker sejr til Carlsen.

(2.00) 2,5-0,5 Jesper Pondal vinder på bræt 6 Jesper fik meget hurtig fordel da modstanderen hurtigt spillede galt. Først var der en fribonde, dernæst en officer senere en officer mere og til sidst en kvalitet før modstanderen ikke ville mere.

(2.30) 3,5-0,5 Jacob Kaaber vinder på førstebrættet, stillingen så længe ud til at være i balance. Men en manglende rokade skabte problemer. Der røg en bonde og Jacob fik stor fordel. I et forsøg på at få modspil røg der endnu en bonde samtidig at stillingen faldt helt sammen for Faxe spilleren.

(2.45) 4,5-0,5 Kasper Henriksen på tredjebrættet vinder og sikre dermed den samlede sejr i matchen. Kasper udnyttede at modstanderen fik sat sine brikker i vejen for sig selv. Han vandt et tårn for løber og bonde. Da han senere fik skabt en farlig fribonde i a-linjen var partiet hurtigt slut.

(3.00) 5,5-0,5 Bjarne Andersen vinder på syvendebrættet, Han mødte en anden af Faxes juniorer. Bjarne vandt en bonde og havde en klart bedre stilling. En fejlberegning kostede dog merbonden. Bjarne stod dog stadig til gevinst. Partiet fik dog en brat ende, da modstanderen overså, at hans dronning stod i slag.

(4.20) 6,5-0,5 Henrik Smidt-Nielsen vinder på fjerdebrættet. I et meget omskifteligt parti kommer Henrik bedst ud af forviklingerne. Han udnytter manglende koordination mellem modstanderens brikker til vinde en officer. Efter tidskontrollen finder Henrik en smart kombination, der vinder endnu en officer, og så  ville modstanderen ikke mere.

(4.25) 7,5-0,5 Hans Dahl Pedersen sad tilbage som sidste mand på andetbrættet. Han havde vundet 2 bønder i en slutspil med ligefarvede løbere, der så nemt vundet ud. Men det skulle vise sig at være mere kompliceret end som så. Modstanderen prøvede næsten alle tricks for at få en pat eller en stilling med forkert farvet løber og randbonde. Da det galt, overså han dog trækket, der kunne havde givet en halv og måtte opgive.

2. Holdet sluttede altså af med en sejr på 7½-½ og blev suveræne vindere af Mesterrækken med 13 point ned til nummer 2.

Turneringstabellen ses her:

Billeder fra runden:

IMG 4229 2

IMG 4230 2

IMG 4235 2

Der er lukket for kommentarer.