Holdskak i weekenden. Resultater osv..

 

I weekenden har Køge Skakklub haft 3 hold i aktion i Dansk Skak Unions Holdturnering samt i 2. HKs holdturnering!

Skakligaholdet spillede både lørdag og søndag – og det medførte 2 sejre!
Lørdag vandt holdet knebent over SK 1968 med 4½-3½. Se resultater fra matchen her:
Forventningsmæssigt lidt i underkanten, men held skal der også til!

Søndag  spillede holdet mod Århus/Skolerne og vandt med 5-3. Resultater fra den match ses her:
En fin sejr – over forventet. Men da Skanderborg Skakklub samtidig også vinder deres kampe – så er førstepladsen ikke nem at hente.
Lige nu ligger Køge Skakklub på 2. pladsen. I næste runde (3. marts 2023) venter Hillerød Skakklub som sikkert bliver afgørende for, om 2. pladsen bliver forsvaret!

Stilling i Skakligaen ses her:

Den helt store positive overraskelse er Skakligaholdets 8. bræt Paulius Meskenas (på billedet) Han har i de 6 spillede runder scoret 4½ point, hvilket  er meget stærkt – i det skrappe selskab. Det giver ham en Elo-gevinst på 90 point!
paulius meskenas jan2023 1536x1024

For 2. holdet i 2. division gruppe 1 blev det en god runde selvom  holdet måtte ned. Igen afbudsramt var der en god stemning!
I denne runde mødte holdet på hjemmebane – på KPR – Sjælsø Skakklub som er en af oprykningskandidaterne! På trods af afbud osv – blev der udvist en særdelses god kampånd og mange af partierne blev spillet fuldt ud til! Det endte dog med et smalt nederlag på 3½-4½. En fin præstation – godt over den samlede forventede score. Absolut en godkendt præstation – hvilket giver god optimisme inden de 3 sidste runder.

Resultat fra matchen kan ses her:
Stillingen i 2. division grp. 1 er her:

Da jeg selv spillede med i matchen, er det svært at fortælle hvordan det gik i andre partier. Dog vil jeg nævne at Niels Georg  – på brt. 4 – spillede et særdeles spændende slutspil hvor han diskede op med god teknik for at promovere en af sine fribønder. Måske kan vi lokke ham til at vise os slutspillet her på siden?

Diagrammet nedenfor viser stillingen i partiet Lars Laustsen med hvid (Sjælsø Skakklub) mod Henrik Andersen med sort (Køge Skakklub) bræt 3.
Hvid har lige spillet 27: Te1? – nu lyder spørgsmålet: Sort trækker og vinder:
Holdskak

Løsningen kan sendes via mail til mig eller angives på FB! Hvis man er heldig kan der falde en præmie  til den første der angiver løsningen med lidt varianter….

Trækket (som jeg ikke fandt ved brættet) blev fundet af Kaper Henriksen. Som tilskuer så han hurtigt løsningen og fortalte mig det efter partiet!
Stor klasse Kasper!!
I partiet spillede jeg 27:., Dc7?! (en langt bedre mulighed findes)og vandt i et laaaangt parti!

For 3. holdet i 2. HKs Mesterrække blev det hverdag igen – efter at holdet har overrasket i de 3 første runde og vundet samtlige indledende matcher!
Med en masse afbud fra Skakligaholdet og 2. divisionsholdet – så havde det stor betydning i matchen mod Guldborgsund Skakklub! Køge tabte ½-7½.

Resultat fra matchen kan ses her:
Stillingen i Meter-rækken kan ses her:

Det går op og ned – så dem der synes det var trist – op på hesten – vi vinder næste runde……


Der er lukket for kommentarer.