God holdskakuge

En god søndag og en hæderlig tirsdag rundede en god runde af af i den igangværende holdturnering.
Søndag havde vi hjemmekamp i Skakligaen mod Nordkalotten. Vi stillede ikke op i stærkeste holdopstilling, men holdet var alligevel strækt nok til at besejre nordsjællendene med 5½ – 2½. Henrik Dahl spillede et godt og aggressivt parti, som han kunne afslutte med en flot kombination. Partiet kan ses her.
Tean Xtracon Køge ligger stadig klart i spidsen for Skakligaen, hvilket kan ses af tabellen.
De individuelle resultater ses her.
Køge 2 skulle en tur til Fyn for st spille mod Sydøstfyn. Det var et ægte bundopgør, som Køge skulle vinde for at have chancen for at overleve i 1. division. Køge 2 vandt kampen 4½ – 3½ og er 1½ point foran inden de sidste 2 runder. Tabellen ses her og de individuelle resultater findes her.
Køge 3 skulle en tur til Maribo. Det var et reservespækket hold, der drog mod Lolland og var derfor klare underdogs. 
Holdet havde tidligere i turneringen overrasket. Bl.a. i første runde mod Slagelse og senere mod Faxe 2. Også denne runde blev en overraskelse, idet Køge 3 spillede 4 – 4. Den forventede score var ellers 2½ – 5½ i Maribos favør. Virginija Meskeniene og Anna Sofie Li spillede klart over deres forventede, da de begge vandt deres partier. De individuelle resultater ses her og stillingen i mesterrækken ses i tabellen her.
Den sidste kamp søndag var i B-række 2, hvor Køge 5 hjemme mødte Kalundborg 2. Køge 5 var underdogs med en forventet score på 1½ – 2½. Det skulle dog gå helt anderledes. Holdet spillede klart over “evne” og vandt med hele 3 – 1, hvilket ses i tabellen her. De individuelle resultater ses af følgende tabel.
Køge 4 spillede hjemme mod Faxe 3 og tabte desværre 3 – 5, hvilket svarede til den forventede score.
Niels Steen Larsen aflagde efterfølgende denne rapport:
Resultatet var ikke overbevisende. Vi tabte 3-5 – desværre?! Men resultatet svarer til forventningen. Jeg troede faktisk, at vi var stærkere i den opstilling.
PO tabte ret hurtigt. Morten spillede et sikkert og meget lige parti mod Steen Hanson – remis. Sissel var færdig som nr. 2 med en sikker sejr! Virginija fik heller ikke så lang spilletid og tabte desværre. Anna Sofie måtte nøjes med remis mod Børge Hansen. Lidt ufortjent, da hun havde flere chancer for gevinst i et meget langt slutspil med en springer i overskud. Men det glippede desværre, og efter 4 timer var det remis. Men hun holdt altså 7 voksne mænd fanget som tilskuere i over en time! Stadig en imponerende indsats. Jeg selv spillede ikke min dronninggambit alt for overbevisende. Men jeg fik kompliceret stillingen og lukket den ned, og da Erik Levin åbenbart er en af de meget få spillere, der bruger mere tid, end jeg gør, fik jeg overbevist ham om, at remis var et ærefuldt resultat for begge parter. Thomas fik remis i et meget lige parti. Kurts parti fik jeg ikke fuldt så meget med i, men Kurt mente selv, at han havde stilling til noget mere, men det glippede desværre.
Tabellen ses her,

Der er lukket for kommentarer.