Forbedring af slutresultat ved ECC

FB IMG 1632544494253 002

I den sidste uges tid har Team Xtracon Køge deltaget ved European Club Cup. De skulle forsøge at forbedre resultatet fra sidste deltagelse, hvor det blev til en 9. plads i det stærke felt.
Med 7 stormestre på holdet var det ikke helt umuligt. Holdet bestod af GM Ferenc Berkes, GM Tamas Banusz, GM Gabor Papp, GM Jesper Søndergaard Thybo. GM Eduadas Rozentalis, GM Boris Chatalbashev og GM Henrik Danielsen. Desværre blev Henrik syg undervejs.
Holdet fik en flot start, da det vandt med hele 5 – 1. Succesen blev fulgt op med en 3½ – 2½ sejr over et væsentlig stærkere hold. I tredje runde løb holdet ind i stærke KRPF fra Rusland, der ratingmæssigt var klare favoritter. Vi tabte 2 – 4, men kunne have opnået 3 – 3, da Tamas havde tyk gevinst i slutspillet, men gik hen og tabte i stedet. Da det var matchpoint, der spilledes om, fik det store konsekvenser for slutresultatet.
Nederlaget betød, at holdet skulle op mod et svagere modstander fra Gonzaga. Det blev til en sejr på 5 – 1, og vi var med i toppen igen. Det blev til endnu en 5 – 1 sejr i 5. runde. Denne gang over Gambit Asseko SE. Vi var nu tilbage mod de stærkere hold og kampen om de fornemmeste placeringer. 
Næste modstander var et forstærket islandsk hold (Skakfelag Selfoss). Det blev en tæt kamp, som heldigvis faldt bedste ud for Team Xtracon Køge. Vi vandt 3½ – 2½ og var nu i direkte kamp om guldet mod Mednyi Vsadnik fra Rusland. Det blev en tæt kamp, som burde være endt 3 – 3, men forsigtigt spil af Thybo gav et ½ point væk. Holdet tabte derved 3½ – 2½, der kostede placeringer i feltet.
De to missede point ville have givet os en 2. – 3. plads. I stedet endte vi på 6. pladsen, som også var det, holdet var seeded til.
En stærk præstation af Team Xtracon Køge. Det skal lige tilføjes, at Jesper Thybo lavede en fantastisk præstation, idet han blev topscorer på 4. brættet med 5/6.
Slutstillingen ses her.

FB IMG 1632544494253 002

FB IMG 1632544465893 002

Der er lukket for kommentarer.