Sponsorer


kogekommunextracon

Zleep logologo med vÃrdilinje 003

Ugeavisen Køge
brasseriet logo 002
Din TøjmandGM Arturs Neiksans refererer og kommenterer fra Fide Chess.com Grand Swiss

Firouzja styrer suverænt i Grand Swiss

Fra den 27. oktober til den 7. november var Riga (Letland) vært for FIDE Chess.com Grand Swiss (total præmiesum 550000 USD), som i august blev flyttet fra Isle of Man på grund af Covid-19 rejserestriktionerne. I den åbne turnering deltog i alt 108 spillere, heraf 107 stormetre med en gennemsnitlig rating på over 2600. I sidste ende var det det iransk-franske vidunderbarn Alireza Firouzja, der tog det hele, ikke kun at tage hjem den øverste præmie på 70000 USD, men også en af de to pladser til den næste FIDE Kandidat-turnering. Andenpladsen nappede den amerikanske super-GM Fabiano Caruana, som også kvalificerede sig direkte til kandidat-turnering.

Firouzja havde en fremragende start - han var den eneste i spidsen efter runde 3, efter at have scoret tre sejre i træk. Hans dominans fortsatte, og efter runde 8 var marginen fra nærmeste forfølger allerede et point. I runde 9 stoppede Caruana endelig lederen, scorede en meget vigtig sejr, således var situationen før sidste runde ganske uklar. I 11. runde spillede mange af top boards remis, således      holdt   Firouzja sin føring og vandt turneringen, mens Caruana tog den andenpladsen og russiske GM Grigoriy Oparin - meget overraskende tredjepladsen. Shirov kvalificerede sig til den næste FIDE Grand Prix cyklus.

Også Køge Skakklub var repræsenteret i turneringen - lettiske GM Arturs Neiksans scorede 4 point ud af 11 og sluttede på 92. plads. Han havde en fremragende start (sejr i første runde, gik glip af sejr i anden), men midten af turneringen viste sig at være for hård.

Arturs Neiksans Alexey SaranaArturs Alexey tekst

Nyheder

Skakcafe i Køge Skakklub

09-08-2022 Henrik Andersen

 På opfordring fra flere medlemmer vil Køge Skakklub henover efteråret præsentere og arrangere Skakcafe hveranden...

Læs mere

Jubilæumsfinale 2022 - Finaledag - 2. De…

07-08-2022 Henrik Andersen

Køge Skakklubs 100 års-jubilæumsturnering er slut! En spændende søndag med skak i mange timer for...

Læs mere

Jubilæumsfinale 2022 - Finaledag - 1. DE…

07-08-2022 Henrik Andersen

 Søndag i Køge Skakklub. Finaledag i vor jubilæumsturnering! Der er finalepartier i de 4 grupper.Kampen...

Læs mere

Koge LogoAsgård Skole, Norsvej 2, 4600 Køge

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.